COM 101 İletişime Giriş (3+0) 3, 6 AKTS
Bu ders kapsamında iletişimle ilgili temel kavramlara yer verilmektedir. Bu çerçevede, toplumsal yaşamda iletişimin yeri ve önemi, iletişim biliminin gelişimi, iletişim süreci ve öğelerinden kaynak, ileti, kanal, alıcı, kodlama-kod açma, bağıntı çerçevesi, yansıma, gürültü, toplayıcı yankı, seçici algı konuları anlatılacaktır. Ayrıca, iletişim sürecinde sistem yaklaşımı, iletişim türleri, farklı iletişim biçimlerinin karşılaştırılması, iletişim modellerine genel bir bakış, temel iletişim becerileri, iletişim alanında yeni kuramsal çalışmaları hakkında bilgi verilecektir.
COM 103 Temel Tasarım I (2+2) 3, 6 AKTS
Dersin amacı Öğrencilere bilgisayar destekli sanat, tasarım ve estetik eğitimi ile ilgili temel ilkeleri, kavramları ve yöntemleri öğretmektir. Öğrenciler, yaratıcı gücünü, gözlemlerini, izlenimlerini ve duygularını kullanarak sanatsal çalışmalarla ifade edebilme yeteneği kazanır.
COM 105 Dijital Medyaya Giriş (4+0) 4, 6 AKTS
Dijital teknolojilerin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan yeni medya türleri, bir yandan kendi içeriklerini ve tarzlarını oluştururlarken diğer yandan tümleşik bir medya olanağını da gündeme getirmektedirler. Türkiye'de bu yönde sayısal teknolojiler değerlendirerek ne yönde gelişme gösterecekleri tartışılacak, İnteraktif Televizyon, Mobil Medya, Podcast, Blog gibi kavramlar hakkında detaylı bir inceleme gerçekleştirilecektir.
COM 102 Kitle İletişim Kuramları (3+0) 3, 5 AKTS
İletişim Kuramları dersi, iletişim ve medya çalışmaları alanında geliştirilen yaklaşım, kuram ve modelleri genel sosyal teoriyle ilişkisi içinde ele almaktadır. Bu doğrultuda derste, değerlendirilen kuramların temel kavram ve savları ortaya konulurken, söz konusu kuramların üretildiği tarihsel, kültürel ve entelektüel bağlamın belirginleştirilmesine çalışılmaktadır. Bu sayede ders, iletişim ve medya çalışmaları alanında geliştirilen yaklaşım, kuram ve modellerin sunduğu açılım ve kısıtlamalar hakkında öğrencilere bilgi sunmaktadır.
COM 104 Temel Tasarım II (2+2) 3, 6 AKTS
Dersin amacı öğrencilere bilgisayar destekli sanat, tasarım ve estetik eğitimi ile ilgili temel ilkeleri, kavramları ve yöntemleri öğretmektir. Öğrenciler, yaratıcı gücünü, gözlemlerini, izlenimlerini ve duygularını kullanarak sanatsal çalışmalarla ifade edebilme yeteneği kazanır.
COM 106 Hareketli Görüntüye Giriş (4+0) 4, 6 AKTS
Bu dersin amacı, öğrencilerin metin, görüntü, ses ve canlandırmalarının çeşitli iletişim ortamlarında kullanılmasını öğrenmesi, yaratıcı tasarımlar için ders saatlerinde ve projelerde uygulamalı grup/bireysel çalışmalar düzenlenmesi, hareketli grafik uygulama programlarını temel düzeyde öğrenmesi ve farklı şekillerde hareketli görseller hazırlayabilmesidir.
COM 110 Dijital Sunuş Teknikleri (2+2) 3, 4 AKTS
Bu ders kapsamında, belirli bir konu ve hedef kitleye yönelik, tasarım ilkeleri doğrultusunda yeni teknolojileri kullanarak online bir sunumun hazırlanması ve çevrimiçi topluluk önünde sunulması amaçlanmaktadır.
COM 201 Temel Video Uygulamaları (1+4) 3, 6 AKTS
Bu dersin amacı video üretiminde temel teknikler ile ilgili becerilerin uygulamalar vasıtasıyla öğrencilere kazandırılmasıdır. Video üretiminin türleri, yapım öncesi, yapım ve yapım sonrası aşaması ile ilgili teknik süreçlerin projelerde kullanılarak öğrenilmesi amaçlanmaktadır.
COM 203 Dijital Grafik I (2+4) 4, 6 AKTS
Bu derste, öncelikli olarak görsel iletişim tasarımı konusunda temel bilgiler sunulmaktadır. Ayrıca, öğrenenlerin uygulama konusunda beceri kazanmaları için Adobe İllustrator ve Photoshop, vb. programlar kullanılarak projeler üretilmesi hedeflenmektedir
COM 209 Halkla İlişkiler (3+0) 3, 5 AKTS
Bu ders, halkla ilişkiler sürecini, uygulamalarını, halkla ilişkiler kuram ve ilkelerini içermektedir. Bu dersin amacı, öğrencilerin iletişim, ekonomi, sosyoloji ve psikoloji gibi bilim dallarından da yararlanarak, planlı ve sistematik bir çalışma modelini, kamuoyunda etkili olan halkla ilişkiler kampanyaları hazırlama, hedef kitleleri belirleme, uygulama ve değerlendirme becerisini geliştirmektir.
COM 211 Sinema Tarihi (3+0) 3, 5 AKTS
Sinemanın keşfinden 1960’lara kadar uzanan dönemdeki gelişmeleri, ülkeler, tarihsel olaylar ve farklı kültürel ortamlar çerçevesinde değerlendirmek, film, endüstri, teknoloji, seyirci ve yaratıcılık arasındaki ilişkileri açıklamak, filmsel anlatılarda ortaya çıkan farklılıkları eleştirel bir yaklaşımla tanımlamaktır.
COM 202 Yeni Medya (3+0) 3, 6 AKTS
Bu dersin kapsamı, sosyal ağlar, bloglar, video oyunlar ve akıllı telefonlar gibi yeni medya teknolojilerine ilişkin temel kavramların ele alınmasıdır. Ayrıca ders kapsamında, bu teknolojilerin toplumu, sosyal yaşamı, kamusal ve özel alanı nasıl etkilediğine ilişkin tartışmalara yer verilmektedir.
COM 204 Dijital Grafik II (2+4) 4, 6 AKTS
Bu derste, tasarımın temel ilke ve kuramları kapsamında kavramsal bilgilerin sunulması amaçlanmaktadır. Temel tasarım konusunda elde edilen bilgiler çerçevesinde, öğrenenlerin dijital ortamlar için projeler üretmesi ve dijital tasarıma yönelik becerilerin geliştirilmesi beklenmektedir.
COM 206 Temel Fotoğraf (2+2) 3, 4 AKTS
Bu ders kapsamında, fotoğraf tarihi, analog, dijital fotoğraf tekniği ve temelleri konuları hakkında bilgilerin sunulması amaçlanmaktadır. Ayrıca, fotoğrafın doğası, çerçeveleme ve fotoğraf tekniğinin temel ilkeleri konusunda uygulamalar yapılaraktemel fotoğraf becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.
COM 208 Gazetecilik (3+0) 3, 5 AKTS
Bu dersin amacı gazetecilik alanına ilişkin temel kavram ve ilkelerin anlatılmasıdır. Bu kapsamda gazetenin işleyişi; haber sürecinde yer alan çalışanların görev, yetki ve sorumlulukları ile habere etkileri iletişim genel çerçevesinde değerlendirilecektir.
COM 309 Temel Web Tasarımı (1+4) 3, 5 AKTS
Web tasarımı sosyal medya ve profesyonel internet tanıtım ortamında oldukça yaygın olan bir tasarım alanıdır. Temel tasarım ilkeleriyle sayfa düzenlemenin yanında teknik düzlemde edinilecek bilgilerle Web tasarımı alanında yetişmek görsel iletişim tasarımı alanına pekiştirici bir deneyimdir. Amaç bu alanda öğrencilere tasarımcılık becerilerini kazandırmaktır.
COM 303 Senaryo (2+2) 3, 5 AKTS
Bu derste, film senaryosu yazımı hakkında temel bilgiler sunulmaktadır. Bu kapsamda,söz konusu temel bilgiler çerçevesinde, öğrenenlerin belirlenen herhangi bir konu hakkında öyküyü senaryo haline getirmeleri beklenmektedir.
COM 305 Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri (3+0) 3, 4 AKTS
Bu ders, sosyal bilimler alanında araştırma yöntem ve tekniklerinin temel kavramlarına odaklanmaktadır. Bu ders kapsamında, öğrenciler araştırma yöntem ve tekniklerini kullanarak verilen bir projeyi yürütebileceklerdir.
COM 307 Dijital Reklam (3+0) 3, 5 AKTS
Bu ders, dijital reklamcılığın temel kavramları, reklamcılık süreci, reklam stratejileri, medya planlaması, yerel, ulusal ve uluslararası reklamcılık gibi konuları içermektedir. Bu dersin amacı dijital iletişim teknolojilerindeki gelişmelerle yön değiştiren reklamcılık alanında öğrencilere eleştirel ve yaratıcı bir bakış açısı kazandırmaktır.
COM 304 Görüntü Düzenleme (2+2) 3, 5 AKTS
Bu derste, film ve video uygulamalarında görüntü düzenlemesi, çerçeveleme ve mizansen yaratımı ile ilgili bilgiler uygulamalı projelerle verilmektedir. Kamera hareketleri, bakış yönü vektörü, hareket yönü vektörü ve kurgusal tasarımla ilgili bilgiler bu dersin kapsamı içerisindedir.
COM 306 Mobil Uygulamalar (1+4) 3, 5 AKTS
Bu ders, web ve mobil ortamlar için kullanıcı arayüz tasarımının temel kavram ve ilkelerine odaklanmaktadır. Bu bağlamda, öğrenciler akış şemaları ve örnekler oluşturarak bir etkileşimli arayüz planlama ve tasarlama sürecini deneyimleyebileceklerdir.
COM 308 Video Kurgu (1+4) 3, 5 AKTS
Bu derste, kurgunun tarihsel temelleri, temel kurgu prensipleri, teknik gelişmeler konularında bilgilerin sunulması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda,kurgu programları aracılığıyla dijital kurgu uygulamaları gerçekleştirilmektedir.
COM 310 Sosyal Medya Yönetimi (2+2) 3, 4 AKTS
Bu dersin amacı, sosyal medya yönetimi, sosyal medya pazarlama stratejileri ve yönetimi konularında araştırma yapmak ve tartışmaktadır. Öğrenenler, topluluk yönetimi, marka ve itibar yönetimi kavramları konularında değerlendirmeler yapabilirler.
COM 401 Mezuniyet Projesi I (0+8) 4, 8 AKTS
Bu dersin temel amacı, öğrenenlerin öğrenim hayatı boyunca edindikleri bilgi ve becerileri uygulamaya dönüştürerek bir projeyi başlatabilmeleri, yürütebilmeleri ve sonlandırabilmeleri hedeflenmektedir. Ders kapsamında, akademisyenler ve sektör profesyonellerinin de rehberliği doğrultusunda akademik hayatta veya iş hayatında karşılaşacakları olası senaryoların uygulamada deneyimlenmesi beklenmektedir. Bu çerçevede, öğreneneler bireysel proje üretebildikleri gibi grup olarak da çalışma olanağına sahiptirler. Öğrenenlerin, Araştırma Yöntem ve Teknikleri dersi kapsamında, bilimsel araştırma yapma ve raporlaştırma kazanımları doğrultusunda söz konusu projelerine ilişkin süreçleri yürütebilmeleri beklenmektedir. Öğrenenlerin, dijital iletişim, grafik tasarımı, hareketli görüntü tasarımı alanlarından herhangi birini seçmeleri ve ürettikleri mezuniyet projesi ile bu alanlarda uzmanlaşması beklenmektedir.
COM 403 Yapım Yönetim I (1+4) 3, 5 AKTS
Yapım-yönetim dersi senaryodan gösterime bir film projesi kapsamında yer alan konu, amaç, öykü geliştirme, sinopsis, tretman, senaryo yazımı, diyalog, karakter analizi, dekor, kostüm, ayrıntılı bütçe çalışması, çekim senaryosu, teknik ekipman, mekan, fotoğraf, sanat yönetimi, ve oyuncu provasını içerir.
COM 402 Mezuniyet Projesi II (0+10) 5, 8 AKTS
Bu dersin temel amacı, öğrenenlerin öğrenim hayatı boyunca edindikleri bilgi ve becerileri uygulamaya dönüştürerek bir projeyi başlatabilmeleri, yürütebilmeleri ve sonlandırabilmeleri hedeflenmektedir. Ders kapsamında, akademisyenler ve sektör profesyonellerinin de rehberliği doğrultusunda akademik hayatta veya iş hayatında karşılaşacakları olasısenaryolarınuygulamada deneyimlenmesi beklenmektedir. Bu çerçevede, öğreneneler bireysel proje üretebildikleri gibi grup olarak da çalışma olanağına sahiptirler. Öğrenenlerin, Araştırma Yöntem ve Teknikleri dersi kapsamında, bilimsel araştırma yapma ve raporlaştırma kazanımları doğrultusunda söz konusu projelerine ilişkin süreçleri yürütebilmeleri beklenmektedir. Öğrenenlerin, dijital iletişim, grafik tasarımı, hareketli görüntü tasarımı alanlarından herhangi birini seçmeleri ve ürettikleri mezuniyet projesi ile bu alanlarda uzmanlaşması beklenmektedir.
COM 404 Yapım Yönetim II (1+4) 3, 5 AKTS
Yapım-yönetim dersi senaryodan gösterime bir film projesi kapsamında yer alan konu, amaç, öykü geliştirme, sinopsis, tretman, senaryo yazımı, diyalog, karakter analizi, dekor, kostüm, ayrıntılı bütçe çalışması, çekim senaryosu, teknik ekipman, mekan, fotoğraf, sanat yönetimi, ve oyuncu provasını içerir.
SEÇMELİ DERSLER
COM 262 Sanat Tarihi (3+0) 3, 4 AKTS
Dersin amacı; sanat tarihini dönem ve akımlarıyla tanıtmaktır. Derste; toplumsal, ekonomik ve siyasi koşullarla bağlantılı olarak sanat alanındaki gelişmeler incelenecektir. Derste resim, heykel, mimari ve seramik alanındaki örnekler üzerinde durulacak, farklı malzeme ve teknikler, sanatçılar, sanat koruyucuları, sanat kurumları ve sanat eserleri gibi konular değerlendirilecektir.
COM 268 Kodlama ve Multimedya Tasarımı (3+0) 3, 4 AKTS
Bu ders kapsamında öğrenciler, farklı görüntü ve video formatları hakkında bilgi edinir. Ekran görüntüsü ve masaüstünde yapılan işlemlerin yazılım aracılığıyla kayıt edilmesi öğrenilir. Farklı multiplatform açık kaynak kodlu video ve ses işleme yazılımları incelenir. Öğrenciler, kamera aracılığıyla birlikte Twitch, Youtube gibi yayın, içerik paylaşım platformları için multimedya araçlarının nasıl kullanılabileceklerini öğrenirler. Oluşturulmuş sesli ve görüntülü dosya formatlarını kullanarak üzerinde yapılabilecek işlemler incelenecektir. Ayrıca HTML tabanlı web kodlama ve farklı tasarımlarla oluşturulabilecek web sayfaları temaları incelenerek ders kapsamında görülen uygulamalar ile ilgili proje ve ödevler aracılığıyla uygulamaları olarak konular pekiştirilecektir.
COM 361 Kısa Film (3+0) 3, 4 AKTS
Bu derste, kısa film yapımının temel unsurları ve süreçlerinin aktarılması amaçlanmaktadır. Temel çekim teknikleri, kamera hareketleri, aydınlatma, renk, müzik gibi unsurlar ana hatlarıyla açıklanarak söz konusu unsurlar hakkında genel bir bakış açısının oluşturulması hedeflenmektedir.
.
COM 363 Stop Motion (3+0) 3, 4 AKTS
Bu dersin amacı, film yapımının aşamalarının aktarılması, görüntü ve sesin önemi, teknik ve estetik kavramaların açıklanmasıdır. Öğrenenler, bir stop motion filmin tüm aşamalarını uygulayarak stop motion filmi çekme, kurgulama ve greenbox (yeşil perde) kullanımı, ekip çalışması konularında deneyim kazanırlar. Ayrıca, öğrenenler bir stop motion filmini teknik ve estetik açılardan değerlendirebilme yetkinliğine sahip olurlar.
COM 365 Kültürlerarası İletişim (3+0) 3, 4 AKTS
Bu dersin amacı öğrencilere kültürlerarası iletişim kuramları hakkında bilgi vermek, kültürel farklılıklara karşı duyarlılık ve gündelik hayatlarında da dikkate alacakları bir kültürlerarasılık perspektifi kazandırmak, kültürlerarası iletişim durumlarını nasıl çözümlenebileceğini göstermektir
COM 367 Tasarım Odaklı Düşünce (3+0) 3, 4 AKTS
Tasarım odaklı düşünme eğitimi, yeni ekonominin hızlı ve doğru ürün geliştirme ihtiyacı ile birlikte popülerleşmiş, endüstri ürünleri tasarımı disiplininin, ürün geliştirme etaplarını iş hayatına uygulanmasını sağlayan bir düşünce pratiğidir. Tasarım Düşüncesi eğitimi, dile getirilmemiş istek ve ihtiyaçlardan doğan, kendi talebini kendi yaratan ürünler tasarlamak için gerekli adımları ve metotları anlatan teori kadar uygulamalar ile zenginleştirilmiş bir içeriğe sahiptir.
COM 364 Öğretim Tasarımı (3+0) 3, 4 AKTS
Bu dersin amacı öğretim tasarımı ve tasarım modellerinin teorik temelleri hakkında bilgi vermektir. Ayrıca, bu ders hedef kitlenin özelliklerini analiz etme, öğretim hedeflerini tanımlama, ölçme araçlarını geliştirme, öğretim yöntem ve materyallerine karar verme gibi öğretim tasarımı sürecini kapsayan konuları içerir.
COM 366 Bilgilendirme Tasarımı (3+0) 3, 4 AKTS
Bilgilendirme sistemlerinin incelenmesi. Yazı, çizgi, resim, renk, flaş, hareket, mekan, ses, interaktivite gibi grafik tasarım elemanlarının, inşa edilmiş ya da doğal çevre içinde, baskı, taban veya dijital ortamda planlaması, tasarlaması, yerleştirilmesi ve gösterilmesi.
COM 368 Belgesel Film (3+0) 3, 4 AKTS
Bu ders, geçmişten günümüze belgesel filmin gelişimi, türlerini inceleyerek öğrencilere belgesel film önerisi hazırlama, belgesel film yapım ve yapım sonrası süreçleri konusunda teknik bilgi ve beceri aktarmayı amaçlamaktadır.
.
COM 370 İnfografik (3+0) 3, 4 AKTS
Bu ders kapsamında, tasarım ve bilgilendirme tasarımı konusunda var olan kuramsal bilgiler çerçevesinde etkili infografik tasarlamaya ilişkin kazanımların elde edilmesi amaçlanmaktadır.
COM 372 Storyboard (3+0) 3, 4 AKTS
Televizyon reklamcılığında yer alan storyboard tasarımının yöntem ve tekniklerinin öğretileceği bu derste öğrenciler standart kare ölçülerinde kısa senaryo tasarımlarını kuralına uygun olarak yapabilecekler. Geleneksel çizimle başlayıp dijital ortamda storyboard tasarımı yapmasını öğretmek dersin temel hedefidir.
COM 374 Metin Yazarlığı (3+0) 3, 4 AKTS
Dijital ortamda gelişen yazma biçimleri üzerine uygulamaları öğretmektir. Öğrenciler ders muhteviyatına bağlı olarak; kuramsal ve uygulamalı bilgileri okumalar, tartışmalar ve software rehberlikler aracılığıyla edinirler. Öğrencilerin medya okuryazarlığının gelişmesi yeni medya formatları geliştirmeyi öğrenmek yeni medya teknolojisi ile alakalı sosyal hususları edinmek.
COM 376 Arayüz Tasarımı (3+0) 3, 4 AKTS
Ders, kullanıcı arayüzü tasarımının teori ve pratiğine genel bir giriş sağlayacaktır. Ders kapsamında, öğrenenler yüksek kaliteli kullanıcı arayüzü oluşturmak için çeşitli örnekleri analiz edecek ve arayüz tasarımı üretme sürecini deneyimleyeceklerdir.
.
COM 461 Görüntü Estetiği (3+0) 3, 4 AKTS
Hareketli görüntünün bir resmetme aracı olarak ortaya çıkışı, bir çoğaltım aracı olarak özellikleri ve bir sanat ortamına dönüşmesi sürecini dersin temel konusunu oluşturmaktadır. Görmenin farklı biçimlerinin iletişimsel bağlamda analizinin yapılması ve farklı yüzeylerde resmetme teknikleri ile algılama durumu çeşitli örnekler üzerinden tartışılmaktadır.
COM 463 Tipografi (3+0) 3, 4 AKTS
Tipografinin temel terimlerinin öğrenilmesi. Yazının tarihçesi ve tipografinin zaman içerisindeki gelişim evresini kavrayabilme. Yazı karakterlerinin anatomik özelliklerinin öğrenilmesi. Yazıya ilişkin manuel ve dijital ortamda uygulama becerisinin kazanılması. Tipografik düzenleme ilkelerini kavrayabilme. Tipografik elemanlar ve genel tasarım ilkelerini bir arada kullanarak etkili kompozisyonlar oluşturabilme. Tipografinin farklı amaçlara yönelik grafik ürünlerde mesaja, amaca ve içeriğe uygun kullanımı. Fontlar arasındaki yapısal farkları bilme. Font tasarım programlarını öğrenme ve belirli amaca uygun özgün font ailesi tasarımı yapabilme.
COM 465 Dijital Yayıncılık (3+0) 3, 4 AKTS
Dijital yayıncılık, basım ve fotoğraf uygulamalarının yanında, basın-yayın, web tasarımı, doküman oluşturma, pazarlama, reklamcılık ve grafik tasarım konularını da içine alarak yayıncılığın dijital ortamda nasıl uygulandığının öğretilmesi amaçlanmaktadır.
COM 467 Kurumsal İletişim (3+0) 3, 4 AKTS
Dersin amacı, kurumsal iletişim araştırmaları hakkında betimleyici düzeyde bilgi birikimini sağlamaktır. İletişim kuramları temeli üzerine oturtulmaya çalışılan derste, kurumsal iletişim araştırmaların içeriği, yapısı ve uygulanması derinlemesine incelenecektir. Öğrencilere kurumsal iletişim araştırmalarına yönelik olarak uygulama örnekleri sunulacaktır. Öğrenciler birçok örnek çalışma üzerinden giderek iletişim araştırmalarının araçlarını ve tekniklerini öğreneceklerdir. Öğrencilere kurumsal iletişim araştırmaları konusunda metodolojik ve eleştirel bakış açıları kazandırmayı hedefler.
COM 469 Medya Analizi (3+0) 3, 4 AKTS
Bu ders, medya metinlerinin içerdiği mesajların göstergebilim, psikanaliz, Marksist kuram gibi çeşitli analiz yöntemleriyle incelenmesini kapsamaktadır.
COM 471 Radyo Programcılığı (3+0) 3, 4 AKTS
Radyo programlarının yapım sürecini kapsamaktadır. Amaçlarına, dinleyici özelliklerine, kapsama alanlarına, teknik ve biçimlerine göre program türleri; program yapımının özellikleri, yapımdaki temel teknik unsurlar ve program yapım aşamaları dersin içeriğini oluşturur.
COM 462 Görsel Efektler (3+0) 3, 4 AKTS
Görsel efekt tekniklerini öğretmek bu dersin temel amacıdır. Aftereffects ve motiongraphics tekniklerinin yanında greenbox kullanımıyla birlikte tracking/stabilizing, mask/rotoscope teknikleri ve colorgrading/correction uygulamaları da öğretilerek bu alanda öğrenciyi hazırlamayı hedefler
COM 464 Marka ve İtibar Yönetimi (3+0) 3, 4 AKTS
Bu dersin amacı, marka yönetim süreçlerini stratejik bakış açısıyla ele alarak, marka itibarının yönetim ve süreçlerini öğretmektir. Ders kapsamında, marka kimliği, kurumsal marka yönetimi, itibar kavramı ve itibarın yönetimi süreçleri ele alınmaktadır.
COM 466 TV Programcılığı (3+0) 3, 4 AKTS
Televizyon programlarının türleri, program önerisi hazırlama, öneri hazırlama da hedef kitle ve yayın politikaları, yapım aşamasından çekim aşamasına kadar olan prodüksiyon çalışmaları, genel olarak metin yazımı, programın çekim aşamaları, görev tanımlarının işlenmesi, mekan, seslendirme, müzik ve efekt seçimi, teknik yapım kadrosunun oluşturulması dersin içeriğini oluşturmaktadır.
COM 468 2D/3D Animasyon (3+0) 3, 4 AKTS
Bu derste, öğrencileri farklı çizgi film ve animasyon teknikleriyle tanıştırmayı amaçlamaktadır. Öğrenciler dönem boyunca çizgi film teknikleri, iki boyutlu animasyon, cell animasyon gibi farklı teknikler hakkında temel bilgi sahibi olacaklardır. Derste öğrenilen teorik bilgiler uygulama dersleri ve ödevleriyle desteklenecek ve tüm çizgi film teknikleri hakkında genel fikir sahibi olacaklar ve uygulama yapabileceklerdir.
Ayrıca,üç boyutlu animasyon ile ilgili kavramsal, plastik, estetik ve teknik bilgi sahibi olması, üç boyutlu animasyon tasarımında kullanılan başlıca yazılım ve materyalleri tanımlayabilmesi ve bu bilgi ve becerileri kullanarak üç boyutlu modelleme ve animasyon uygulamaları yapabilmesi amaçlanmaktadır.
COM 470 Hareketli İnfografik (3+0) 3, 4 AKTS
Hareketli görüntü tasarımı. Hareket ve zaman kavramları. Hareketli grafiklerin oluşturulmasında temel yaklaşımlar. Video, ses ve grafik kaynaklı malzemeleri bir araya getirme, kompozisyonlar yaratma.
COM 472 İllustrasyon (3+0) 3, 4 AKTS
Dersin amacı, grafik düzlemde figüratif anlatımın en etkili temsil şekillerinden biri olan illüstrasyonu öğretmektir. Görsel ifadenin yalın haliyle bir figürde veya nesnede kurgulanan anlam görsel iletişim alanının her seviyesinde varlık göstermektedir. Reklamdan kitap illüstrasyonuna görsel temsilin gerekli kılındığı her ortamın illüstrasyon sanatına ihtiyacı vardır.